Linux besturing

Overstappen op Linux besturing?
De afgelopen jaren is de behoefte aan goede computer service alleen maar toegenomen, voornamelijk na de beëindiging van de Windows XP ondersteuning. Inmiddels heeft Microsoft al diverse nieuwe besturingssystemen uitgebracht na het succesvolle Windows XP, o.a.

• Windows Vista (niet succesvol)
• Windows 2000 (in server omgevingen, inmiddels verouderd)
• Windows 7 (goede ervaring)
• Windows 8 (niet succesvol)
• Windows 8.1
• Windows 10 (grote vooruitgang, zorg wel voor privacy instellingen)

De nieuwe versies van dit besturingssysteem zijn gemaakt voor werking op de nieuwste hardware ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld aanraakschermen en parallel gebruik van diverse verschillende media zoals tablets en smartphones.

Omdat al deze veranderingen een grote impact hebben voor uw alledaagse computergebruik kunt u ook kiezen voor het besturingssysteem Linux. Zeker als u alleen maar gebruik maakt van e-mail, documenten, foto- en film, internet, bankieren enz. Veel standaard Microsoft programma’s hebben een zeker zo’n goede Linux tegenhanger waarvan de documenten uitwisselbaar zijn met een Windows systeem.

Linux besturing
Dit is een besturingssysteem dat al erg lang op de markt is en vele voordelen biedt. Het is bijvoorbeeld niet gevoelig voor virussen, het is zeer stabiel, en gebruikersvriendelijk. De Windows XP gebruiker zal zich snel thuisvoelen op dit systeem. Linux behoeft behalve de updates verder geen (jaarlijks) onderhoud. Waarom is het dan niet zo bekend? Omdat het niet commercieel is ingesteld en gratis verkrijgbaar is.

Het is zeer de moeite waard om eens op onderstaande website te kijken naar de mogelijkheden van dit besturingssysteem, bijvoorbeeld Linux Mint

Misschien hoeft u voor deze besturing ook geen nieuwe computer aan te schaffen. (behalve zeer oude computers) Wij kunnen bekijken of uw computer geschikt is en kunnen dit voor u installeren. (vraag naar de mogelijkheden)

Voor- en nadelen?
Niet één besturingssysteem is geheel feilloos en heeft voor- en nadelen, zo ook Linux. Hiervoor is echter een goed forum beschikbaar dat een antwoord kan geven op uw eventuele vragen. Ook zijn er duidelijke Help sites ter beschikking, bijvoorbeeld FAQ Linux

Linux Distributies
LunVisie is begonnen met distributies van Ubuntu op de verkochte Linux computers. In het voorjaar van 2017 zijn wij overgestapt op de Linux distributie Mint. In de vakliteratuur was aangegeven dat de Mint distributie de laatste jaren enorm is verbeterd en is voorzien van uitstekende besturingssoftware en toepassingsprogramma’s. Wij hebben tot nu toe erg goede ervaringen met Mint.

Ook is Linux het meest toegepaste besturingssysteem voor de belangrijke Servers in de wereld, zoals servers van internet providers, grote ondernemingen en banken.

pagina in bewerking … wordt vervolgt …