Service

Welke services kan LunVisie verlenen?
LunVisie ICT Service bestaat uit de volgende onderdelen: Installatie, Onderhoud, Reparatie, Cursus en Begeleiding.

Installatie
Wij leveren computer systemen op maat, nieuw of refurbished, tegen concurerende prijzen.

Onze nieuwe mini computers van een topmerk worden verkocht met een Windows- of (gratis) Linux besturingssysteem met twee jaar garantie op goede werking bij normaal gebruik waarvoor het product is bedoeld. (batterijen en door slijtage onderhevige producten uitgezonderd)

Refurbished computers zijn meestal ex lease computers. Bij veel ondernemingen worden de computers iedere drie jaar vervangen. De gebruikte computers zijn vaak nog in uitstekende staat, afhankelijk van het gebruik, soms nog in nieuwstaat. Demo modellen zijn vaak nog maar een jaar oud. Deze computers worden inwendig gereinigd, geheel nagezien en getest en worden daarna voorzien van een Windows- of Linux besturingssysteem en voorzien van de laatste updates.

Deze systemen kunt u zelf aansluiten en in gebruik stellen. Indien gewenst kunnen wij voor u deze installatie uit handen nemen.

Onderhoud
Elk computer systeem heeft regelmatig onderhoud nodig voor een duurzame goede werking. Dit onderhoud kunnen we onderverdelen in twee groepen, of een combinatie van beiden. Het eerste is de hardware, dat is de apparatuur zelf. (alles wat je beet kunt pakken) Het tweede is de software. (besturing en programma’s)

Hardware onderhoud
Intensief gebruikte computers vervuilen inwendig door de aanzuiging van lucht voor koeling van de processor(s) en de voeding (power supply). Computers kunnen daardoor inwendig erg heet worden en hierdoor trager gaan werken of zelfs stoppen met hun werk of daarna defect gaan.

Meestal volstaat het om de computer jaarlijks inwendig te reinigen. In minder schone omgeving kan dit het beste ieder half jaar uitgevoerd worden. Uw computer systemen zullen daarna een langere levenduur tegemoet zien. (te hoge temperatuur is funest voor electronische onderdelen)

Tevens worden bij hardware onderhoud een aantal componenten gecontroleerd of getest en wordt, indien noodzakelijk, de CMOS battery vervangen. (CMOS battery heeft ongeveer een levensduur van 4 tot 5 jaar)

Software onderhoud
Gelijktijdig met onderhoud van de hardware kunt u ook het onderhoud van de software (besturingssysteem) door ons laten uitvoeren.Deze actie begint altijd met het maken van een nieuw herstelpunt.

Uw systeem (register) wordt dan opgeschoond en gecontroleerd op mogelijke infectie(s). De anti-virus systemen en firewall worden gecontroleerd en desgewenst ge-update. Ook wordt de harddisk getest op fouten en defragmentatie. Daarna wordt het systeem gecontroleerd op Windows- en Java updates en worden deze desgewenst uitgevoerd.

Bij deze actie is het belangrijk dat u een recente backup heeft van uw bestanden. Deze onderhoudsactie dient regelmatig plaats te vinden om een up- to date- en optimaal systeem te garanderen.

De computer wordt tijdens de updates ook gecontroleerd op originaliteit, zie: http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows/genuine

Linux computers
Dit software onderhoud is niet nodig bij Linux computers. Wel zijn de updates belangrijk, het systeem blijft hiermee up- to date. Ook is Linux bijna ongevoelig voor virus infecties. Te installeren programma’s worden vanuit het Linux Software centrum geïnstalleerd en daardoor veel veiliger dan programma’s installeren vanaf één of andere website op het internet. Een speciaal anti virus programma is dus niet nodig om veilig te kunnen werken. Het Software centrum is te vergelijken met de App Store / Play Store van een Smartphone.

Linux Distributies
LunVisie is begonnen met distributies van Ubuntu op de verkochte Linux computers. In het voorjaar van 2017 zijn wij overgestapt op de Linux distributie Mint. In de vakliteratuur was aangegeven dat de Mint distributie de laatste jaren enorm is verbeterd en is voorzien van uitstekende besturingssoftware en toepassingsprogramma’s. Wij hebben tot nu toe erg goede ervaringen met Mint.

Windows computers
Vanaf begin oktober 2015 kunt u ook bij ons terecht voor vragen en tips over het upgraden van Windows 7- en 8 naar de nieuwe Windows 10. Ook kunt u bij ons terecht voor installatie van Windows 10 op uw huidige computer. Het is dan verstandig om eerst een onderzoek te laten uitvoeren omtrent de geschiktheid van uw computer voor Windows 10.

Reparatie
Bij storing aan uw computer systeem kunt u een beroep op ons doen. Na eventuele onderzoekskosten kunt u een vrijblijvende offerte opvragen over het plan van aanpak en oplossing.